20-02-18 Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Σλοβακίας κας Iveta Hricova στην Ελλάδα, στον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

20 mp

20-02-18 Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Σλοβακίας κας Iveta Hricova στην Ελλάδα, στον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, η πρέσβειρα της Σλοβακίας κα Iveta Hricova.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Υφυπουργού συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν τις αλλαγές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση των δύο χωρών.

Η πρέσβειρα αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο που λειτουργεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση στη Σλοβακία, στη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας καθώς και στον τρόπο εφαρμογής του θεσμού της μαθητείας στη χώρα της. Επιπλέον πρότεινε περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρχει πρόσφορη ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων έχοντας σαν στόχο την από κοινού βελτίωση των δράσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Ο Υφυπουργός, αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας και στην εργασιακή προοπτική των μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Λ., αποδέχθηκε την πρόταση και δεσμεύτηκε για μελλοντική συνεργασία με τη Σλοβακία στο πλαίσιο διεύρυνσης των εκπαιδευτικών και εργασιακών δυνατοτήτων των αποφοίτων των δύο χωρών.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top