22-05-17 Συνέντευξη ΓΓΔΒΜΝΓ Παυσανία Παπαγεωργίου στο ρ/σ "Alpha989"

paysanias papagewrgiou2

22-05-17 Συνέντευξη  ΓΓΔΒΜΝΓ  Παυσανία Παπαγεωργίου στο ρ/σ Alpha989: «Βάζουμε τις βάσεις για καλύτερο Λύκειο και δημόσια Παιδεία για τη Νέα Γενιά»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το Σάββατο 20 Μαΐου ο ΓΓΔΒΜΝΓ, Παυσανίας Παπαγεωργίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha989 και στο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα.

«Προωθούμε εξορθολογιστικές αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας. «Βάζουμε νέο πλαίσιο για όσους μαθητές προέρχονται από τα Επαγγελματικά Λύκεια και προωθούμε την ομαλή μετάβαση από την Γ’ Λυκείου στα πανεπιστήμια. Οι μεταρρυθμίσεις και ο σχεδιασμός εκτείνονται σε βάθος τριετίας και σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα καλύτερο Λύκειο», είπε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτική αυτή, σ’ ό,τι αφορά το κομμάτι της Γ/βάθμιας, των πανελληνίων εξετάσεων, της Γ’ Λυκείου και της εισόδου στα ΑΕΙ, είναι μια πολιτική που και στο παρελθόν έχει τονιστεί ότι πρέπει να αλλάξει. Ωστόσο ποτέ δεν προωθήθηκε από κάποια προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς ολοκληρώνουμε μια πολιτική εκπαίδευσης που θεωρείτο ανάγκη από μια τεράστια μερίδα της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Παυσανίας Παπαγεωργίου απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με τις αλλαγές στις ενδοσχολικές εξετάσεις, τη φοιτητική μέριμνα, τη μεταλυκειακή εκπαίδευση και τα δημόσια ΙΕΚ, τις δρομολογούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά και το ζήτημα με το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο.   

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή από τις 14-6-2021 έως και τις 28-6-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας. Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00π.μ. και όχι αργότερα από τις 18:00 μ.μ.. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top