10-05-17 Παρουσία ΓΓΔΒΜΝΓ, Παυσανία Παπαγεωργίου, στη 18η Biennale Νέων Δημιουργών στα Τίρανα

10 05 17 papagevrgioy

10-05-17 Παρουσία ΓΓΔΒΜΝΓ, Παυσανία Παπαγεωργίου, στη 18η Biennale Νέων Δημιουργών στα Τίρανα

Στη 18η Biennale Νέων Καλλιτεχνών, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα από τις 4 έως τις 9 Μαΐου, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Η Biennale Νέων Καλλιτεχνών έχει ως στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ανάδειξης της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στη 18η Biennale Νέων Καλλιτεχνών συμμετείχαν 230 καλλιτέχνες, 18-34 ετών, προερχόμενοι από 23 χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου. Στη φετινή διοργάνωση με θέμα  «History + Conflict + Dream + Failure = HOME», που επιλέχθηκε από τον καλλιτεχνικό της διευθυντή, Driant Zeneli, συμμετείχε ελληνική αποστολή με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από αξιολόγηση φακέλων υποψηφιότητας και επιλογή καλλιτεχνών από ειδική επιτροπή.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε 6 τομείς τέχνης από τους παρακάτω καλλιτέχνες:

Οπτικές Τέχνες: Αγγελική Διακρούση, Βασίλη Αλεξάνδρου

Εφαρμοσμένες τέχνες: Άρτεμη Παπαχρήστου, Iάσωνα  Λεόντιο Έλι Μεγκούλα (Cacao Rocks)

Κινηματογράφος και Οπτικές Τέχνες: Νικόλα Βαμβουκλή

Κινηματογράφος: Θανάση Καφετζή

Παραστατικές τέχνες:“Resetting Homeland” των Μαρία-Ελένη Βόμβολου Αρσενοπούλου, Κατερίνα Σισσίνι, Πέννυ Ελευθεριάδου, Αναστασία Τζέλλου, Ορέστης Πατσινακίδης

Μουσική: ΟΜΑΔΑ «KOLIDA BABO»: Σωκράτη Βότσκο, Χαρίδημο Παππά

Δημιουργική Λογοτεχνία: Θωμά Τσαλαπάτη 

Επίσης συμμετείχαν 4 Έλληνες εικαστικοί νέοι καλλιτέχνες σε 3 collateral projects: H Μάγια Τούντα, ο Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, η Κατερίνα Βέλλιου και ο Νικόλας Βεντουράκης.

Ο Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. εξέφρασε τη στήριξή του σε θεσμούς που δίνουν στους νέους δημιουργικές διεξόδους από την κρίση και ανακοίνωσε πως, μέσα στους επόμενους μήνες, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έκθεση με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών που εκπροσώπησαν τη χώρα στα Τίρανα – αλλά και με επιλεγμένα έργα άλλων νέων που κατέθεσαν το φάκελο τους, αλλά λόγω των περιορισμένων θέσεων δεν συμμετείχαν στην αποστολή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τίρανα ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, και με το δήμαρχο τη πόλης, Erion Veliaj, με τον οποίο συζήτησαν τη δυνατότητα συνεργασίας μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής νέων, με στόχο την άρση των στερεοτύπων και την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Α’ Γραμματέα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, Αντώνη Παπαμαλή. 

10 05 17 P1040950

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή από τις 14-6-2021 έως και τις 28-6-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας. Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00π.μ. και όχι αργότερα από τις 18:00 μ.μ.. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top