23-06-16 Παροχή Δωρεάν Νομικών Υπηρεσιών με τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων

23-06-16 Νομική Βοήθεια για Νέους-LegalAid

Ένα Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Διεύθυνση Νέας Γενιάς, για την παροχή Δωρεάν Νομικών Υπηρεσιών με τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αφουγκράζεται και αγγίζει καθημερινά τα προβλήματα των νέων και βρίσκεται σε ετοιμότητα να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις με σκοπό να διασφαλίσει την έμπρακτη νομική υποστήριξη ανηλίκων και νέων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται οι μη προνομιούχοι νέοι και νέες, ανεξάρτητα από φύλο, φυσική κατάσταση, εθνικότητα, φυλή, γλώσσα, θρησκεία, πολιτικές αντιλήψεις, οικονομική κατάσταση, από το αν ζεις σε χωριό ή πόλη, σεξουαλικό προσανατολισμό, μορφωτικό επίπεδο κλπ. Ενισχύουμε, με άμεσο και πρακτικό τρόπο, τη δυνατότητα διευθέτησης νομικών ζητημάτων ή/και προσφυγής στη δικαιοσύνη και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση στον φυσικό δικαστή ανηλίκων και νέων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς «Νομική Βοήθεια για Νέους» προσφέρεται μέσα από 30 περίπου Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα και φέτος αναδιοργανώνεται ουσιαστικά (πάντα σε λειτουργία) ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις συνεχείς διαφοροποιήσεις σε κοινωνικά πρότυπα και ιδεότυπους, αλλά και στα εργασιακά ζητήματα, τις προσφυγικές ροές, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, τους (ασυνόδευτους) ανήλικους, τη χρήση απαγορευμένων ουσιών κάθε είδους, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κ.α. Οι υποθέσεις ανατίθενται σε νέους δικηγόρους έως 35 ετών προσφέροντας επιπλέον οφέλη εργασιακής εμπειρίας και μείωσης της αυξημένης ανεργίας τους.

Στο πλαίσιο του ανανεωμένου προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους» ακολουθεί στις αρχές του φθινοπώρου η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικής Πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δικηγορικών Συλλόγων με βάση τα προβλεπόμενα στην Πρόσκληση και στον αναθεωρημένο Οδηγό του Προγράμματος για την περίοδο 2016-17.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top