10-05-17 Συνάντηση για το πρόγραμμα αξιολόγησης των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων

10 05 17 synantisi prosfyges

10-05-17 Συνάντηση για το πρόγραμμα αξιολόγησης των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων 

Με στόχο την ανάπτυξη μεθοδολογίας που θα επιτρέπει την αξιολόγηση των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η δεύτερη συνάντηση του σχετικού πιλοτικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης με το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και τους Οργανισμούς Αναγνώρισης Προσόντων της Ιταλίας, της Νορβηγίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας (ΔΟΑΤΑΠ).

Ήδη, τον περασμένο Μάρτιο, έλαβε χώρα ο πρώτος πιλοτικός κύκλος αξιολογήσεων για 20 πρόσφυγες που είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα έτος σπουδών στη χώρα τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, των Οργανισμών Αναγνώρισης Προσόντων της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας και της Ελλάδας, και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top