Διαδραστικά Συστήματα Διδασκαλίας (22-06-10)

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Υπ. Παιδείας ΔΒΜΘ), στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το Ψηφιακό Σχολείο, θα προχωρήσει στην κατεύθυνση της υλοποίησης των απαιτούμενων δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών των σχολικών δικτύων και του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το Υπ. Παιδείας ΔΒΜΘ θα προχωρήσει πιλοτικά στην εγκατάσταση Διαδραστικών Συστημάτων Διδασκαλίας στη Β΄ τάξη του Γυμνασίου. Στη συνέχεια, και μετά από αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής, σχεδιάζεται η εγκατάσταση των Διαδραστικών Συστημάτων σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας. Για το λόγο αυτό, ζητείται η συμπλήρωση ορισμένων στοιχείων, από όσες σχολικές μονάδες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, μέχρι και την 30η Ιουνίου 2010. Τα στοιχεία αυτά είναι αναρτημένα, υπό μορφή ερωτηματολογίου, στο δικτυακό τόπο του Υπ. Παιδείας ΔΒΜΘ, στην ιστοσελίδα με διεύθυνση URL http://www.ypaideias.gr/iwb_survey. Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου/αίτηση, θα παρέχονται πληροφορίες και βοήθεια, από τμήμα υποστήριξης (helpdesk), μέσω τηλεφωνικού κέντρου στον αριθμό 210 344 3945 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση iwb_helpdesk@minedu.gov.gr .

Η προμήθεια και εγκατάσταση των Διαδραστικών Συστημάτων Διδασκαλίας και των επιμέρους στοιχείων τους (Η/Υ, βιντεοπροβολέα, πάνελ/πίνακα, λογισμικό) καθώς και του τοπικού δικτύου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί από τις Σχολικές Επιτροπές, με χρηματοδότηση από το ΕΠ Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής θα αναλάβει την υποστήριξη των διαδικασιών ένταξης στο πρόγραμμα και της προμήθειας για τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Για να ανακτήσετε την εγγύκλιο πατήστε εδώ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι από τις 6/6/2019 έως και τις 2/7/2019, ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθητών στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου θα πραγματοποιείται από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 14:00 μμ.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top