26-02-21 Συμμετοχή της Υφυπουργού κ. Ζέττας Μ. Μακρή στην εκδήλωση «Το 1821 μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους»

ΖΜ φώτο 2 1821

26-02-21 Συμμετοχή της Υφυπουργού κ. Ζέττας Μ. Μακρή στην εκδήλωση «Το 1821 μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους»

Η υφυπουργός Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη διαδικτυακή εκδήλωση «Το 1821 μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους», την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Μια πρωτοβουλία του 1ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής, που σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, διοργάνωσαν επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος της δράσης, η επαφή με το αρχειακό υλικό των Γ.Α.Κ. για την επανάσταση του 1821 και η αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κα Μακρή ανέφερε στον χαιρετισμό της: «1821 – 2021: τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είναι μια εξαιρετική αφορμή για σκέψη και μελέτη.

Ας βοηθήσουμε τους μαθητές να γνωρίσουν σε βάθος αυτήν την κρίσιμη για την Ελλάδα ιστορική περίοδο και ας αναδείξουμε, και με αυτήν την ευκαιρία, τον σπουδαίο ρόλο των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη διατήρηση, συντήρηση και προώθηση των αρχειακών συλλογών και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς».

Η Υφυπουργός χαρακτήρισε την ελληνική επανάσταση για ελευθερία και ισότητα ως ένα από τα κομβικά γεγονότα, που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία.

Εξέφρασε την εκτίμησή της στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, τα μοναδικά αυτά αρχειακά τεκμήρια, που διαφυλάττουν τον εθνικό θησαυρό, τον ιστορικό πλούτο, την κοινή μνήμη, την ιστορία μας.

«Έχουμε ιστορικό και ηθικό καθήκον απέναντι στο παρελθόν, στο παρόν και το μέλλον μας. Και το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που θα γνωρίσουν και θα μελετήσουν, μέσα από τις δράσεις αυτές, την ιστορία της Ελλάδας, τους αγώνες του ελληνικού λαού, τη συμμετοχή στο ιστορικό γίγνεσθαι και με το παράδειγμα αυτό θα προχωρήσουν, θα δημιουργήσουν, θα εξελιχθούν».

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top