05-12-18 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ

2 peth

05-12-18 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ

Σε εποικοδομητικό κλίμα συνεργασίας και διαλόγου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με την Εκτελεστική Γραμματεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη, έθεσαν το θέμα του τρόπου διορισμού εκπαιδευτικών με αναπηρία στους επικείμενους διορισμούς και υποστήριξαν την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ισχύει για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των μελών της ΕΣΑμεΑ και ακολούθησε διάλογος κατά τον οποίο ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο επικείμενο σχέδιο νόμου για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, το οποίο θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα υπάρχει πρόβλεψη για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και σε κάθε περίπτωση πριν τη νομοθέτηση θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του.

Επίσης ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ έθεσε το θέμα της ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της προτεινόμενης πράξης της συνομοσπονδίας «Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία», η οποία αφορά την ενδυνάμωση και επιμόρφωση στελεχών του αναπηρικού κινήματος. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να δει την πρόταση και να ενημερώσει άμεσα σχετικά με το υπηρεσιακό στάδιο που βρίσκεται η εν λόγω πρόταση.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top