14-03-18 Τρίτη Προσυνεδριακή Δράση - Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του Κινηματογράφου

afisa 3is prosyn a1

14-03-18 Τρίτη Προσυνεδριακή Δράση - Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του Κινηματογράφου

Η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Κρήτης, τον ∆ήµο Ηρακλείου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, διοργανώνει την 3η προσυνεδριακή δράση «Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του κινηματογράφου», στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της.

Η 3η προσυνεδριακή δράση φιλοξενεί τα cineΜαθήματα (του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων) που αποτελεί μια πολυεπίπεδη παρέμβαση στον χώρο της οπτικοαουστικής παιδείας. Πρόκειται για ένα πλέγμα εκπαιδευτικών δράσεων αποτελούμενες από προβολές ταινιών με παιδαγωγικά χαρακτηριστικά, γνωριμία με βασικές αρχές της κινηματογραφικής τέχνης, απόκτηση βασικών γνώσεων για την ένταξη σύγχρονων μέσων σε ένα δημιουργικό παιγνίδι στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, στοχεύοντας στον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό. Εντάσσεται στον κύκλο προσυνεδριακών δράσεων, ανοιχτών στο κοινό, µε σκοπό τη διάχυση της φιλοσοφίας και των στόχων του συνεδρίου στην ευρύτερη κοινότητα.

Η δράση είναι σπονδυλωτή και απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, με δραστηριότητες πρωινές και απογευματινές, διαρθρωμένες σε ζώνες διαδοχικές ή/και παράλληλες.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν:

  • κινηματογραφικές προβολές για μαθητές όλων των βαθμίδων σε πρωινό χρόνο
  • κινηματογραφικές προβολές για ενήλικους σε απογευματινό και βραδινό χρόνο
  • εργαστήρια για μαθητές
  • εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

Οι κινηματογραφικές προβολές έχουν οργανωθεί σε ζώνες. Ανά ημέρα, δυο ζώνες απευθύνονται σε μαθητές διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και άλλες δυο σε ενήλικες. Παράλληλα με τις κινηματογραφικές προβολές θα πραγματοποιούνται εργαστήρια για μαθητές διαρθρωμένα επίσης σε δύο ζώνες. Επιπρόσθετα θα διεξαχθεί ένα απογευματινό σεμινάριο οπτικοακουστικού εγγραμματισμού  για εκπαιδευτικούς.

Πληροφορίες αναλυτικά: http://synedria.pdekritis.gr/index.php/el/plirofories/prosynedriakes-draseis/36-3i-prosynedriaki-drasi-taksideyontas-stous-lavyrinthous-tou-kinimatografou 

 afisa 3is prosyn a

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top