Κατεβάστε το σαν αρχείο iCal
Αποταμιεύοντας Αξίες
Από Τετάρτη, 30 Ιουν 2021 -  10:00
Έως Παρασκευή, 09 Ιουλ 2021 - 00:00
Επισκέψεις : 111
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πρέβεζας (ΣΔΕ), θέλοντας να συμμετέχει ενεργά στις δράσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση, μελετά, αναλύει και αποτυπώνει τις σημαίες-λάβαρα της ελληνικής Επανάστασης, στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνικού Γραμματισμού. Αξίες, ιδανικά, πίστη και θέληση ενώνονται σε ένα σύμβολο, τη σημαία, που αυτό με τη σειρά του οδηγεί και ενώνει τους ανθρώπους. Με την κήρυξη της Επαναστάσεως και όλον το πρώτο χρόνο της Ελευθερίας, τα διάφορα σώματα έφεραν το καθένα τη δική του σημαία.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης υλοποιήθηκε έκθεση των έργων του ΣΔΕ Πρέβεζας στην «πινακοθήκη Μόραλη», όπου κάθε πολίτης - επισκέπτης της έκθεσης, βλέποντας τα εκθέματα, μπορούσε να αφήσει κι αυτός το μήνυμά του. Η έναρξη της έκθεσης ήταν και η ημέρα που οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν τους τίτλους απόλυσης από το Σ. Δ. Ε και επισκέφτηκαν την έκθεση.
Παράλληλα με την έκθεση του σχολείου υλοποιούνταν δράσεις από την τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας με θεματική επίσης τα 200 χρόνια από την Ελευθερία.
Η δράση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι κουμπαράδες θα προσφερθούν, με το νέο σχολικό έτος 2021-2022, από ένας σε κάθε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, προκειμένου να συγκεντρωθούν κι εκεί μηνύματα κι ευχές γι’ αυτή την τόσο σημαντική επέτειο. Οι ευχές που θα αποταμιευτούν θα έχουν ξεχωριστή σημασία, γιατί θα είναι και από τα παιδιά που φέρουν την ελπίδα για ένα ακόμη πιο ελεύθερο μέλλον γεμάτο αξίες, αλλά και από τους ενήλικες οι οποίοι διαθέτουν εμπειρίες και βιώματα. Η έννοια της αποταμίευσης αποκτά ένα νέο νόημα.
Φορέας Εκδήλωσης: ΣΔΕ Πρέβεζας
Τόπος Διεξαγωγής: ΠΡΕΒΕΖΑ
Συνεργαζόμενοι_Φορείς: ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Σύνδεσμος Δράσης: https://sdeprevezas.wordpress.com/2021/07/05/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%b5%cf%8d%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b1/