25-04-18 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου με τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης Abuzar Ebrahimi Turkman

25 04 18iran1 400

25-04-18 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης Abuzar Ebrahimi Turkman

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης Abuzar Ebrahimi Turkman είχε σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Στο τέλος της συνάντησης, που έγινε με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή, ο Υπουργός Κ. Γαβρόγλου, δήλωσε:

«Είχα σήμερα τη χαρά να συζητήσουμε εκτενώς με τον κύριο Υπουργό ένα σύνολο ζητημάτων. Ενημερώθηκα λεπτομερώς για τις μορφωτικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που σκέφτονται να πάρουν. Σταθήκαμε ιδιαίτερα στα θέματα του διαθρησκειακού διαλόγου για τον οποίο επισκέπτεται τη χώρα μας ο Υπουργός, φέρνοντας ένα ειλικρινές μήνυμα ειρήνης που θα το επαναλάβει και αύριο στον Βόλο όπου γίνεται η συνάντηση διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων Μητροπολιτών και θεολόγων και Μουσουλμάνων θεολόγων του Ιράν. Επίσης, είναι εξαιρετικά ευχάριστο ότι μετά την τωρινή συνάντησή μας θα συναντήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Τον ευχαριστώ και ελπίζουμε να έχουν συνέχεια αυτές οι συζητήσεις και η συνεργασία μας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης Abuzar Ebrahimi Turkman δήλωσε:

«Στο όνομα του Θεού του Παντοδύναμου, είμαι πολύ ευτυχής και χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Εξοχότατο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Εμείς ξέρουμε κι αναγνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μία ιστορική χώρα με πλούσιο Πολιτισμό. Γι’ αυτό μεταξύ Ιράν και Ελλάδας είχε υπογραφεί ένα πολιτιστικό, μορφωτικό, επιστημονικό πρόγραμμα ανταλλαγών πριν από 60 χρόνια. Και σήμερα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας ιδιαίτερα στον Πολιτισμό και στον διαθρησκειακό διάλογο.  Είχαμε πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση με τον Εξοχότατο κύριο Υπουργό. Ευχαρίστησα τον κύριο Υπουργό για το διαθρησκειακό έργο που γίνεται εδώ στην Ελλάδα και του απηύθυνα πρόσκληση να επισκεφθεί το Ιράν και να συνεχίσουμε τον διάλογο στο Ιράν».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος του κοινού στο Υπουργείο

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top