18-05-17 Αλληλοενημέρωση για θέματα εκπαίδευσης στην ελληνοκινεζική συνάντηση

kin2

18-05-17 Αλληλοενημέρωση για θέματα εκπαίδευσης στην ελληνοκινεζική συνάντηση

Συνάντηση Ελλήνων και Κινέζων στελεχών της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων .

Κύριος σκοπός της συνάντησης, που έγινε με πρωτοβουλία του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου και μετά από πρόσκληση της Γ. Γ.  Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ Π. Κυπριανίδου,  ήταν η αλληλοενημέρωση σχετικά με την πολιτική και τα συστήματα εκπαίδευσης στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και στην Έρευνα και Καινοτομία.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προγράμματα σπουδών και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και  στις κεντρικές προτεραιότητες της εκπαιδευτικής πολιτικής των δύο χωρών. Επίσης, η Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των προτεραιοτήτων της πολιτικής Έρευνας και Καινοτομίας με ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και την ανάσχεση του φαινομένου brain-drain.

Από πλευράς κινεζικής αντιπροσωπείας που αποτελείτο από υψηλόβαθμα στελέχη του Γραφείου Εκπαίδευσης και Έρευνας της Επαρχίας Zhejiang, συμμετείχαν:

 • Mr.  Ren Xuebao, Director, Teaching and Research Office of Zhejiang Provincial Education Department, επικεφαλής της αντιπροσωπείας.
 • Zhang Caigen, Director, Teaching and Research Office of Ningbo Municipal Education Bureau
 • Mr Qin Junfeng, President, Zhoushan Institute of Education
 • Ms Yang Xiangqun, Vice President, Wenzhou Institute of Education and Teaching Research
 • Ms Fan Jinfeng,  Deputy Director, Huzhou Educational Science Research Center
 • Mr Wang Xiaoming, Researcher, Teaching and Research Office, Zhejiang Provincial Dept. of Education

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν :

 • Πατρίτσια Κυπριανίδου, Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας
 • Μαρία Χριστούλα, Δ/ντρια του Γραφείου της Γενικής Γραμματέως
 • Χρίστος Μηλιώνης, Συνεργάτης του Υπουργού Παιδείας  για θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Νικόλαος Τσαφταρίδης, Συνεργάτης του Υπουργού Παιδείας  για θέματα Τριτοβάθμας Εκπαίδευσης 
 • Γ. Αθανασόπουλος, συνεργάτης του Υπουργού Παιδείας για θέματα Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Ηρακλής Πλιάκης, Σύμβουλος του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο κος  Γ. Κουμαντάκης Γ.Γ. γραμματέας του Έλληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου  και η κ.  Π. Μέλλιου, υπεύθυνη συντονίστρια διοίκησης του Συμβουλίου.

 kin12

  

 

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι από τις 7/6/2018 έως και τις 30/6/2018, ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθητών στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου θα πραγματοποιείται από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 14:00 μμ.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα τελευταία ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)                                       

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top