23-10-17 Συνάντηση της Επιτροπής για τη συνεργασία των Ιδρυμάτων της Ηπείρου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου)

23 10 gavr

23-10-17 Συνάντηση της Επιτροπής για τη συνεργασία των Ιδρυμάτων της Ηπείρου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου)

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Επιτροπής για τη συνεργασία των Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου, στα Ιωάννινα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν τα θεμέλια και άρχισαν να μορφοποιούνται οι προτάσεις για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΑΕΙ της Ηπείρου, που θα περιλαμβάνει συμπράξεις, συγχωνεύσεις και στρατηγικές συνεργασίες του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Βάση του διαλόγου αποτελεί η αναζήτηση βιώσιμων λύσεων ύστερα από διαβούλευση με τις Σχολές, τα Τμήματα και την τοπική κοινωνία, με απόλυτη προσήλωση στα ακαδημαϊκά κριτήρια και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν απειλούνται οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά κεκτημένα των εργαζομένων στα Ιδρύματα. Επίσης εξήγησε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών, συνδεδεμένων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, στις διετείς δομές που πρόκειται να ιδρυθούν.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι: Γιώργος Καψάλης (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Αναστάσιος Τσίνας (Πρύτανης ΤΕΙ Ηπείρου), Ευριπίδης Γλαβάς (Αντιπρύτανης ΤΕΙ Ηπείρου), Ιωάννης Γκανάς (Αντιπρύτανης ΤΕΙ Ηπείρου), Σπύρος Γεωργάτος (Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.). 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top