Γεώργιος Αγγελόπουλος

Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Αγγελόπουλος

Γεώργιος Αγγελόπουλος

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews (MPhil). Είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην κοινωνική και πολιτική ανθρωπολογία της Ελλάδας και των Βαλκανίων, την ανθρωπολογία της μετανάστευσης καθώς και την ανθρωπολογική μελέτη πολιτικών και εκπαιδευτικών θεσμών.

Δίδαξε ως συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, ως Λέκτορας στον Τομέα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Υπηρετεί ως Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eργάστηκε ως ερευνητής της Διεύθυνσης XII της ΕΕ, μεταδιδάκτορας-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, μεταδιδάκτορας του Ι.Κ.Υ., συντονιστής και μέλος ομάδων ερευνητικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης V της ΕΕ, του 6ου και του 7ου Framework Programs της ΕΕ, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Ιδρύματος Leverhulme. Συνεπιμελήθηκε συλλογικούς τόμους που εκδόθηκαν στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Άρθρα του έχουν εκδοθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Υπήρξε μέλος Δ.Σ. και συλλογικοτήτων μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης, της δημοτικής κίνησης πολιτών Θέρμης καθώς και ομάδων δράσης κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία. Διετέλεσε συνεργάτης του ΥΠΠΕΘ σε ερευνητικά προγράμματα για τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης και έρευνας, σύμβουλος του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου και Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ.    

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι από τη Τετάρτη 5-9-2018 έως και την Πέμπτη 27-9-2018 διενεργούνται οι εξετάσεις των Ελλήνων του Εξωτερικού και οι Επαναληπτικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, συνεπώς τις ημέρες αυτές δεν θα λειτουργήσουν στο Υπουργείο Παιδείας οι ώρες κοινού.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)                                       

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top