17-03-16 Αναβάθμιση των Τμημάτων Ένταξης στην Ειδική Αγωγή

04 02 16 smeae

Πραγματοποιήθηκε χθες 16 Μαρτίου στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση εκπροσώπων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Συλλόγων Γονέων με τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, κ. Θεοδώρα Αστέρη και του συνεργάτη για θέματα Ειδικής Αγωγής του Υπουργού Παιδείας κ. Παναγιώτη Κασσιανού, με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι ανωτέρω Σύλλογοι, με κεντρικό θέμα την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τα Τμήματα Ένταξης.  

Μετά από ένα μακρύ διάλογο δόθηκε η ευκαιρία να απαντηθεί με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, από τους εκπροσώπους του Υπουργείου, ότι τα Τμήματα Ένταξης αποτελούν βασικό πυλώνα προσφοράς αντισταθμιστικής εκπαίδευσης και υποστήριξης και ως εκ τούτου όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά το ΥΠΠΕΘ αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αναβαθμίζει το ρόλο τους και προχωρά στη διαδικασία ίδρυσης και άλλων.

Το ΥΠΠΕΘ εξέδωσε εγκύκλιο-πρόσκληση, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις αρμόδιες εκπαιδευτικές υπηρεσίες και στις τοπικές κοινωνίες να προτείνουν την ίδρυση δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των Τμημάτων Ένταξης.

Επίσης, τονίστηκε ότι η σχετική ρύθμιση, που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενισχύει τη σύνδεση και τη συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Ένταξης και της σχολικής τάξης και εμπλουτίζει τη σχετική νομοθεσία, που διέπει τη λειτουργία τους, προσφέροντας περισσότερους συνδυασμούς συνεκπαίδευσης.

Τέλος, έγινε αναφορά στην κατεύθυνση του συνολικού ανασχεδιασμού που προχωρά το ΥΠΠΕΘ, με στόχο την ανασυγκρότηση της νομοθεσίας και του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με γνώμονα τον ενταξιακό προσανατολισμό και ταυτόχρονα την υποστήριξη των υπαρχουσών δομών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι από τις 7/6/2018 έως και τις 30/6/2018, ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθητών στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου θα πραγματοποιείται από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 14:00 μμ.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα τελευταία ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)                                       

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top