12-12-17 Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση απονέμει το Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα

Vravio Cam Ziz 17

12-12-17 Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση απονέμει το Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα

17η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Πύργος, 9 Δεκεμβρίου 2017

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας την εκπαίδευση στα Μέσα Επικοινωνίας, έχει θεσμοθετήσει το Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα. Η εκπαίδευση στα Μέσα Επικοινωνίας έχει ζωτική σημασία τόσο για την καλλιέργεια κριτικής στάσης και δεξιοτήτων δημιουργικής παραγωγής, όσο και για τη δημιουργία ενημερωμένων και ενεργών πολιτών.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Βραβείο απονεμήθηκε στη 17η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Οπτικοακουστικής δημιουργίας στον Πύργο Ηλείας στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Το βραβείο έχει στόχο να ενθαρρύνει και υποστηρίξει τη συστηματική προσπάθεια των σχολείων για τη δημιουργική παραγωγή βίντεο και την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών σε αυτή τη συνεργατική διαδικασία μάθησης. Μια προσπάθεια, η οποία αφενός αναδεικνύει την πολυμορφία του ρόλου του εκπαιδευτικού και αφετέρου την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και ευρύτερα τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Για τη δημιουργία ενός αυθεντικού περιβάλλοντος μάθησης με επίκεντρο την  οπτικοακουστική δημιουργία και τη συστηματική συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Οπτικοακουστικής δημιουργίας, το Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα του 2017 απονεμήθηκε στο 6o Γενικό Λύκειο Καβάλας. Το βραβείο απένειμε η κ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, ο Υφυπουργός  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Βραβεία για τις μαθητικές δημιουργίες απονεμήθηκαν επίσης από τους φορείς: Συνήγορος του Πολίτη στο Δημοτικό Αργυρούπολης Ρεθύμνου, Γυμνάσιο Ν.Αλικαρνασσού και μνεία στην Κινηματογραφική ομάδα Λυκείου Κυθήρων, το Βραβείο «Νίκος Καβουκίδης» στο 13ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου και το Βραβείο «Σχ. Κινηματογράφου Σταυράκου» στην Κινηματογραφική ομάδα Λυκείου Κυθήρων.

Η κριτική Επιτροπή του Ελληνικού τμήματος επέλεξε θέματα με μηνύματα κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, που προωθούν τη φιλία και τη συνεργασία με έναν πρωτότυπο αλλά και διασκεδαστικό τρόπο.

ekp

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top