Το θέμα (τριτοβάθμια εκπαίδευση)

2017 02 20 aei

20-02-17 Το υπουργείο επιμένει στην εκλογή των Αντιπρυτάνεων

“Για μας δεν μπορεί να ασκεί κάποιος διοίκηση, στα ΑΕΙ, που δεν είναι εκλεγμένος» είπε ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιάννης Παντής στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ,  τονίζοντας ότι ως τον  Μάιο θα είναι έτοιμος ο νόμος για τα Μεταπτυχιακά και το νέο σύστημα εκλογής διοικήσεων των ΑΕΙ.

Εξάλλου ο ίδιος ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου είχε δηλώσει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου να νομοθετήσει για την εκλογή και των Αντιπρυτάνεων.

«Διορισμένοι δεν υπάρχουν   για εμάς» πρόσθεσε ο Γιάννης Παντής. «Δεν θέλουμε διορισμένους Αντιπρυτάνεις, προέδρους. Όλοι θα πρέπει να εκλέγονται με μια διαδικασία. Άρα και οι Αντιπρυτάνεις θα εκλέγονται και οι Πρυτάνεις και οι Κοσμήτορες, και οι Αναπληρωτές Κοσμήτορες. Θεωρούμε ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος του προηγούμενου νόμου, που όποιος ήθελε διόριζε. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται σε δημοκρατικές κοινωνίες”.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι η διατύπωση του Γ. Γραμματέα περί  «κηπουρών» δεν είχε σκοπό να θίξει κανέναν αλλά μεταφορικά να περιγράψει την ανάγκη κάθε θέση στις αρχές διοίκησης να προκύπτει με εκλογικές διαδικασίες, διότι αυτή είναι η δημοκρατική επιταγή.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα τελευταία ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)                                       

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top