19-12-17 Θετική η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΤΕΙ για την ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

19 yppr

19-12-17 Θετική η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΤΕΙ για την ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Στη σημερινή Σύνοδο Πρυτάνεων των ΤΕΙ έγινε εκτενής διάλογος, παρουσία του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργου Αγγελόπουλου, σχετικά με το σχέδιο νόμου που είναι σε δημόσια διαβούλευση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η πρωτοβουλία αυτή χαιρετίστηκε από τους παριστάμενους Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των ΤΕΙ ως ένα σημαντικότατο εγχείρημα αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνει ίδρυση Τμημάτων με νέα προγράμματα σπουδών, ίδρυση νέων Τμημάτων με νέα και σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα όπου και την προοπτική λειτουργίας διετών προγραμμάτων που θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων.

Στη Σύνοδο αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός για τις συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τη συνολική αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως αποτέλεσμα της σταδιακής υλοποίησης του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Συζητήθηκε και το θέμα της ένταξης των καθηγητών στο νέο Πανεπιστήμιο. Κοινή διαπίστωση ήταν πως η προβολή από διάφορα ΜΜΕ και ιστοτόπους ενός τεχνικού ζητήματος, οδηγεί στην υποβάθμιση της αποφασιστικής σημασίας του εγχειρήματος.  Από την πλευρά του Υπουργείου κατέστη σαφές και έγινε αποδεκτό ότι η διαπίστωση προσόντων των Καθηγητών α’ βαθμίδας όπως εννοείται στο σχέδιο νόμου είναι νομικά και ακαδημαϊκά αναγκαία.  Μία  ολιγομελής ομάδα από μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων θα επεξεργαστεί τις επόμενες μέρες τις ακριβείς διαδικασίες αυτής της διαπίστωσης. Με γνώμονα τον προβληματισμό που έχει ήδη αναπτυχθεί, καταβάλλεται μέριμνα ώστε η ένταξη να γίνει με τον ασφαλέστερο και δικαιότερο  τρόπο, που θα θωρακίσει το νέο Πανεπιστήμιο ακαδημαϊκά και θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο τρόπο.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top